Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Invatam pe tot parcursul vieti

Membru Bizoo de 18 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Curs de calificare cofetar, patiser

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Pe stoc
Nu
Out Of stock
Descriere
Descrierea ocupaţiei Cofetar - patiser

Patiserul preparã în laborator sau în unitãtile industrializate, produsele de patiserie în vederea comercializãrii.

Dupã ce receptioneazã (cantitativ si calitativ) materiile prime si auxiliare, le depoziteazã si le conservã pânã la introducerea în fabricatie. Apoi sorteazã, curãtã, cerne si dozeazã materiile prime, dupã care urmeazã prepararea aluaturilor, cremelor si compozitiilor; dupã aceastã etapã, se trece la modelarea si coacerea preparatelor (foetaje), umplerea si asamblarea produselor de patiserie. Ultima parte a muncii patiserului constã în finisarea produselor, glasarea si decorarea lor.

Utilizeazã dispozitive de încãlzire si coacere (cuptoare, etuve, boilere) masini de preparat si fabricat(malaxoare, laminor, dozatoare automate), echipamente frigorifice (frigidere, vitrine frigorifice, dulapuri si camere frigorifice) si alte ustensile cum ar fi: forme pentru decor, trusã de sprituit, diverse vase, site, unelte,dulapuri, cântare, cazane, tãvi etc.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura